Łosoś z piekarnika z warzywami

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rybę umyj i osusz.
  2. Czosnek pokrój w plasterki,. Tymianek obierz z listków a koperek posiekaj.
  3. W misce wymieszaj ze sobą, bulion ze słoika, listki tymianku, koperek oraz oliwę z oliwek. Dodaj skórkę startą z cytryny oraz 1 łyżkę soku. Dopraw pieprzem i wymieszaj.
  4. Marchew i pietruszkę obierz a następnie razem z porem pokrój w zapałkę. Fenkuł pokrój w plastry. Na dużym kawałku papieru do pieczenia wysyp przygotowane warzywa. Na wierzchu ułóż rybę a następnie dokładnie posmaruj powstałą wcześniej marynatą. Zawiń pozostałym kawałkiem papieru do pieczenia tworząc szczelny papilot.
  5. Tak przygotowaną „paczkę” wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i pieczemy ok 25 min. Dzięki takiej formie pieczenia, ryba pozostanie soczysta i nie wyschnie.

Opis przepisu:

Łosoś z piekarnika z warzywami to sposób na soczystą i pełną aromatów rybę, którą przygotujesz w kilka chwil. Dzięki temu, że łosoś z warzywami i Bulionem warzywnym WINIARY zawinięty jest w pergamin, nie wyschnie w trakcie pieczenia. Podawaj go z pieczonymi ziemniaczkami lub chrupiącym pieczywem. Przepis na łososia z piekarnika po prostu musi się udać!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?