Soczysta pierś z kurczaka z patelni

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umyj i osusz.
  2. Posiekany drobno czosnek dodaj do bulionu ze słoika. Dopraw czarnym pieprzem oraz wymieszaj dokładnie z oliwą. Powstałą marynatą dokładnie nasmaruj kurczaka i odstaw do lodówki na min. 30 min.
  3. Kurczaka smaż na średniej mocy z każdej strony na patelni obracając od czasu do czasu przez ok 12-15 minut. Marynatę można wykorzystać do przygotowania kurczaka w całości.
  4. Kurczaka podawaj z ulubioną sałatką i ryżem lub ziemniakami.

Opis przepisu:

Soczysta pierś z kurczaka z patelni to danie, które możesz przygotować w ciągu tygodnia, jak i na weekendowy obiad z rodziną. Pierś z kurczaka smakuje wyśmienicie zarówno z ziemniakami pieczonymi, gotowanymi, jak i z kaszą czy ryżem. Dodatek Bulionu drobiowego WINIARY sprawi, że mięso nabierze esencjonalnego, wspaniałego aromatu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?