Jajka sadzone z ziemniakami gotowanymi w bulionie

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj i wyszoruj. Jeżeli są duże pokój tak by były podobnej wielkości.
  2. Cebulę dymkę pokrój w plasterki. Oddziel zieloną cześć od białej. Koperek posiekaj.
  3. Rozgrzej oliwę na dużej patelni a następnie wsyp na nią młode ziemniaki. Dodaj masło i dymkę i całość przesmaż aż ziemniaki się lekko zarumienia. Po tym czasie patelnię zalej wodą tak aby przykryła w 3 ziemniaki. Dodaj bulion ze słoika oraz koperek i całość duś na średniej mocy ok 20-25 min aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dopraw solą i pieprzem
  4. Na osobnej patelni usmaż jajka.
  5. Ziemniaki podawaj podlane zredukowanym sosem z patelni, koperkiem oraz jajkiem sadzonym.

Opis przepisu:

Jajka sadzone z ziemniakami gotowanymi w bulionie to przepis na szybki i prosty obiad. Przygotowanie jajka sadzonego na patelni zajmie Ci dosłownie kilka minut. Pamiętaj, aby wcześniej wstawić ziemniaki do gotowania tak, aby były gotowe, gdy jajko sadzone będzie ciepłe. Do gotowania ziemniaków wykorzystaj Bulion drobiowy WINIARY, a z pewnością będą smaczne i aromatyczne.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?