Pieczona karkówka w miodzie i musztardzie

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 2 godz.

  • Porcje 8

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umyj i osusz. W misce wymieszaj składniki marynaty: pastę bulionową, miód, musztardę oraz pozostałe przyprawy. Powstałą pastą dokładnie nasmaruj mięso i pozostaw do zamarynowania na min 2h w lodówce.
  2. Po tym czasie mięso piecz w rozgrzanym do 180*C piekarniku przez ok 1,5h od czasu do czasu mięso podlewając powstałym podczas pieczenia sosem. Dodatkowo razem z pieczenią możesz przygotować aromatyczne warzywa.
  3. Marchew, pietruszkę, ziemniaki i cebulę obierz i pokrój na duże kawałki. Tak przygotowane warzywa dodaj do brytfanki po 45min pieczenia mięsa.
  4. Mięso podawaj z warzywami posypane natką pietruszki.

Opis przepisu:

Pieczona karkówka w miodzie i musztardzie to danie pobudzające zmysły. Słodycz miodu połączona z ostrym smakiem musztardy idealnie podkreślają kruchość mięsa. Jednak największy wpływ na smak karkówki ma odpowiednio skomponowana marynata – dlatego w naszej nie mogło zabraknąć Bulionu drobiowego WINIARY. Karkówka pieczona w sosie miodowo-musztardowym zwali z nóg każdego wielbiciela mięsnych potraw. Spróbuj już dziś!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?