Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone wrzuć do miski razem z odciśniętą bułką oraz 1 łyżką bulionu ze słoika.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i obsmaż na patelni z oliwą aż zrobi się rumiana. Ostudź i dodaj do mięsa.
  3. Dopraw w razie potrzeby pieprzem i dokładnie wymieszaj
  4. Z mięsa formuj niewielkie klopsy i obtaczaj je w mące. Uformowane pulpety obsmaż na oliwie aż zrobią się rumiane a następnie zalej wodą oraz pomidorami.
  5. Dodaj do sosu 1 łyżkę bulionu ze słoiczka, listek laurowy oraz ziele angielskie. Gotuj całość ok 30 min.
  6. Na końcu dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pure ziemniaczanym.

Opis przepisu:

Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym są delikatne w smaku i świetnie sprawdzają się na obiad. Co ciekawe, możesz przygotować większą ilość klopsików i zamrozić je, by mieć je w pogotowiu w przypadku, gdy nie będziesz mieć ochoty na długie gotowanie. Aby pulpety wołowo-wieprzowe w sosie pomidorowym miały głęboki smak, dodano do nich Bulionu drobiowego w słoiku WINIARY. Nic, tylko jeść!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?