Zupa ogórkowa z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 2

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Fenkuł pokrój na niezbyt cienkie plastry, skrop oliwą oraz miodem i dopraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok 15-20 min, aż fenkuł lekko się zarumieni.
  2. Na osobnej blaszce wstaw do piekarnika orzechy włoskie i praż ok 10 min.
  3. W garnku wymieszaj 500 ml zimnej wody z zawartością opakowania. Całość podgrzewaj powoli, aż do zagotowania. Dopraw zupę solą, pieprzem, kwaśną śmietaną i posiekanym koperkiem.
  4. Podawaj z pieczonym fenkułem oraz pokruszonymi prażonymi orzechami. Buon appetito!

Opis przepisu:

Zupa ogórkowa może kusić w wielu wersjach i niekoniecznie muszą to być przepisy na tradycyjne dania. Co powiesz na pyszną zupę ogórkową z pieczonym fenkułem i orzechami włoskimi? Bazę zupy ogórkowej przygotujesz bardzo szybko dzięki Zupie ogórkowej Jak u Mamy WINIARY. Dodaj do tego cienko pokrojone i upieczone plastry fenkuła oraz upieczone orzechy włoskie. Przekonasz się, że dzięki temu zupa ogórkowa zyska nowy, delikatnie słodkawy aromat. Całość serwuj ze świeżym koperkiem i śmietaną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?