Krupnik z suszonymi śliwkami i szałwią

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W zimnej wodzie rozprowadź zawartość opakowania i podgrzewaj na średniej mocy palnika, aż krupnik się zagotuje.
  2. Dodaj pokrojone suszone śliwki oraz lubczyk i podgrzewaj ok 10 min, by owoce zmiękły.
  3. W osobnym rondelku rozpuść masło i wrzuć listki szałwii. Podsmażaj je, aż ściemnieją i zrobią się chrupiące.
  4. Masło, na którym smażyła się szałwia, dodaj do zupy.
  5. Przed podaniem, udekoruj każdą porcję krupniku chipsami z szałwii i kleksem ze śmietany.

Opis przepisu:

Lubisz tradycyjny krupnik, ale chcesz spróbować jego nowej, zaskakującej odsłony? Przygotuj krupnik z suszonymi śliwkami i szałwią! Ta niecodzienna wariacja sprawi, że zupa nabierze delikatnie słodkawego i dymnego posmaku za sprawą suszonych śliwek. Natomiast szałwia i lubczyk zrównoważą całość ziołowym aromatem. Dzięki Krupnikowi polskiemu Nasza Specjalność WINIARY przygotujesz tę zupę w zaledwie kilka chwil!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?