Pieczarkowa z jajkiem w koszulce

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zupę przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Pieczarki pokrój na plastry grubości 1 cm.
  3. Wbij jajka do osobnych miseczek.
  4. Zagotuj wodę w rondelku i dodaj łyżkę octu. Zrób wir za pomocą łyżki i wlej delikatnie jajko do wiru. Gotuj na małym ogniu przez 2 minuty. Odcedź i powtórz tę czynność z kolejnymi jajkami.
  5. Smaż plastry pieczarek na złoty kolor na suchej, rozgrzanej patelni.
  6. Zupę po ugotowaniu rozlej na talerze. Ułóż delikatnie jajka na wierzchu, dodaj po 2 plastry smażonych pieczarek, dopraw pieprzem i posyp szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Zupę pieczarkową z jajkiem w koszulce przygotujesz na bazie Zupy pieczarkowej Jak u Mamy WINIARY. Jajko w koszulce sprawi, że zupa nabierze wyjątkowego charakteru i niepowtarzalnego smaku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?