Pulpeciki z kaszy jaglanej z potrwaką z dynią

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 3

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Do miski przesyp kaszę. Wbij jajko oraz wsyp przyprawy-zarenka smaku oraz pieprz. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj. Uformuj pulpeciki i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
  2. Marchewkę i pietruszkę pokrój w paseczki. Kalafior podziel na różyczki. Do garnka włoż wszytskie warzywa. Wlej niewielką ilość wody. Warzywa duś na wolnym ogniu 10minut. Dopraw do smaku pieprzem i ziarenkami smaku. Wlej śmietanę
  3. Pulpety podawaj z warzywami.

Opis przepisu:

Pyszne wegetariańskie danie !

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?