quiche z dynią i kaszą jaglaną

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 8

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Mąkę wysypujemy na stolnicę i dodajemy posiekane zimne masło. Chwilę wyrabiamy i dodajemy zółtko, wodę i sól wciąż zagniatając. wstawiamy za godzinkę do lodówki.
  2. Kaszę jaglaną gotujemy z około półtorej szklanki wody i kostkami rosołowymi.
  3. Kruche ciasto wykładamy do naczynia do zapiekania, obciążamy (np. fasolą) i pieczemy przez 15 z obciążeniem i 5 bez obciążenia.
  4. Cebulkę smażymy na oleju lub maśle. Jajka mieszamy ze śmietaną i 3 łyżkami sosu Curry Winiary. Doprawiamy solą. Dodajemy cebulkę, kaszę jaglaną, pokrojoną w kostkę dynię oraz fasolę.
  5. Całość wylewamy na kruche ciasto i pieczemy około 30 min.

Opis przepisu:

po prostu quiche, któż nie lubi wytrawnych tart wyśmienitych na ciepło jak i zimno :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?