Filet kurczaka faszerowany dynią, dzikim ryżem i jarmużem

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i nacinamy wzdłuż kieszenie.Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.Cebulę siekamy dyni i jarmuż rozdrabniamy.Wszystkie składniki razem łączymy doprawiamy.Farszem napełniamy kieszonki drobiowe, spinamy wykałaczkami. Układamy w papirusie (pomysł na pierś kurczaka Winiary) i smażymy na małym ogniu po 5 minut z każdej strony.
  2. Podajemy z dowolną surówką

Opis przepisu:

Filet z kurczaka faszerowany dynią i dzikim ryżem idealnie się komponuje.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?