tartaletki z jagodami i musem dyniowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Do mąki dodać cukier puder i pokrojone w kostkę zimne masło. Wymieszać, dodać żółtko i zagnieść ciasto. Owinąć w papier do pieczenia i wstawić na ok. godzinę do lodówki. Po wyjęciu rozwałkować i wyłożyć foremki do zapiekania.
  2. Jagody wymieszać z cukrem pudrem, a następnie z mąką ziemniaczaną. Wyłożyć na tartaletki i piec przez około pół godziny,
  3. Galaretkę pomarańczową rozrapiamy z połową wody. Miksujemy z puree z dyni i wlewamy na przestudzone tartaletki. Wkładamy do lodówki do stężenia
  4. Dekorujemy. (np. czekoladą i płatkami migdała Smacznego!

Opis przepisu:

Tartaletki na kruchym cieście z delikatnym musem z dynii z nutką pomarańczy i pysznym jagodowym wnętrzem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?