Makaron z kociołka w sosie serowym i pieczoną dynią

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 8

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Dynię wraz ze skórką kroimy na ćwiartki, oprószamy solą, skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy w piekarniku aż stanie się miękka.
  2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu przepłukujemy zimną wodą.
  3. W kociołku podsmażamy na smalcu mięso, pokrojone pieczarki i drobno posiekaną cebulę.
  4. Zalewamy wszystko Bulionem Drobiowym Winiary rozpuszczonym w szklance gorącej wody.
  5. Dodajemy wcześniej upieczoną dynię ( bez skórki), przecier pomidorowy oraz przyprawy.
  6. Pod koniec gotowania dodajemy starty żółty ser oraz śmietanę i łączymy go z makaronem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?