Zapiekane naleśniki z nadzieniem z kurczaka oraz dyni w sosie śmietanowo-dyniowym z dodatkiem karmelizowanych nasion goji

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 6

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy jajka, mleko i sól. Miksujemy z dodatkiem oleju za pomocą blendera na gładkie ciasto. Naleśniki smażymy na dobrze rozgrzanej patelni do momentu aż ciasto się lekko zarumieni.
  2. Mięso myjemy, kroimy na małe kawałki i podsmażamy na patelni z dodatkiem masła. Dodajemy dynię pokrojoną w kosteczkę i podsmażamy aż dynia będzie miękka. Posypujemy obficie przyprawą gyros oraz solimy. Pod koniec dodajemy kukurydzę oraz fasolę i mieszamy. Tak przygotowany farsz wykłady kolejno na każdy naleśnik , uprzednio posmarowany cienka warstwą majonezu. Na koniec posypujemy obficie startym na tarku serem mozzarella i zwijamy w ruloniki.
  3. Dynię ścieramy na traku o grubych oczkach. Łączymy ze śmietaną , majonezem i przyprawiamy do smaku. Na dno naczynia żaroodpornego w którym będziemy zapiekać naleśniki wlewamy przygotowany sos dyniowo-śmietanowy.
  4. Na mocno rozgrzanej patelni z dodatkiem cukru karmelizujemy nasiona goji.
  5. Wypełnione farszem naleśniki układamy kolejno w naczyniu wypełnionym sosem dyniowo-śmietanowym i  posypujemy wszystko mozzarellą oraz skarmelizowanymi nasionami goji.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?