Kawa dyniowa z bitą śmietaną

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 1

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Dynię przekroić, pozbawić pestek, pokroić na ósemki. Ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec dynię do miękkości, ok. 40 minut. Po wyjęciu dyni z pieca, odkroić miąższ od skórki i zblendować z mlekiem kokosowym i przyprawami na gładki mus.
  2. Na dno szklanki wlać 4 łyżki dyniowego musu, następnie sparzyć kawę i wlewać na mus dyniowy.
  3. Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, zawartość torebki z Bitą śmietaną Winiary pomału wsypywać do mleka i miksować przez 5 minut. Śmietana jest już gotowa do spożycia. Dodać dowolną ilość do kawy dyniowej.

Opis przepisu:

Aromatyczna, rozgrzewająca kawa z musem dyniowym, w towarzystwie przypraw korzennych i bitej śmietany to idealny pomysł na długie jesienno-zimowe wieczory.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?