Kaszotto borowikowe z dynią i kolorowymi marchewkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Marchewki i cukinie obieramy. Połowę cukinii trzemy na tarce o grubych oczkach, pozostałą, razem z marchewkami kroimy w średniej wielkości kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy olej podsmażamy na nim warzywa pokrojone w kostkę, doprawiamy solą i cukrem. Dolewamy ok. 800 ml zimnej wody, dodajemy zawartość obu saszetek, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i gotujemy przez 25 min, od czasu do czasu mieszamy. Zdejmij patelnię z ognia, dodajemy startą dynię, mieszamy i pozostawiamy na ok. 5 min pod przykryciem. Do całości dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz, chili do smaku. Kaszotto podajemy z tartym serem.

Opis przepisu:

Kasza pęczak jest bardzo zdrowa, dynia, marchew dodatkowo kolorowa. Kaszotto borowikowe z warzywami zaskoczy was smakami. Danie szybkie do przygotowania, a smaczne do zjadania.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?