Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do miski wsyp mąkę, drożdże i cukier. Wymieszaj. Wlej mleko oraz wbij jajko. Wrzuć puree z dyni. Dokładnie wyrób jednolite ciasto. Przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 40minut.
Krok 2
10 min
Jabłka obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do garnka i duś pod przykryciem parę minut.
Krok 3
5 min
Do rondla wlej 400 ml mleka. Zagotuj. Do pozostałego mleka wsyp budyń i energicznie wymieszaj. Do gotującego się mleka wlej budyń z resztą mleka. Mieszaj cały czas aż zgęstnieje. Ściągnij z ognia i przykryj folią spożywczą. Pozostaw do ostudzenia.
Krok 4
5 min
Ciasto rozwałkuj na kształt prostokąta. Rozsmaruj budyń oraz posyp jabłkami.
Krok 5
30 min
Całość zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki. Ułóż na blaszce obok siebie i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut.
Krok 6
25 min
Bułeczki włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 25 minut.
Krok 1
z
6
Do miski wsyp mąkę, drożdże i cukier. Wymieszaj. Wlej mleko oraz wbij jajko. Wrzuć puree z dyni. Dokładnie wyrób jednolite ciasto. Przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia na 40minut.
Krok 2
z
6
Jabłka obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do garnka i duś pod przykryciem parę minut.
Krok 3
z
6
Do rondla wlej 400 ml mleka. Zagotuj. Do pozostałego mleka wsyp budyń i energicznie wymieszaj. Do gotującego się mleka wlej budyń z resztą mleka. Mieszaj cały czas aż zgęstnieje. Ściągnij z ognia i przykryj folią spożywczą. Pozostaw do ostudzenia.
Krok 4
z
6
Ciasto rozwałkuj na kształt prostokąta. Rozsmaruj budyń oraz posyp jabłkami.
Krok 5
z
6
Całość zwiń w roladkę i potnij na mniejsze kawałki. Ułóż na blaszce obok siebie i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut.
Krok 6
z
6
Bułeczki włóż do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piecz przez 25 minut.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0