Muffinki dyniowe z budyniem

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 18

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Budyń Winiary gotujemy w mniejszej ilości mleka - 200 ml. Odstawiamy do wychłodzenia. W jednej misce mieszamy tzw. suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. W drugiej resztę składników wraz z purre z dyni i roztłuczonymi orzechami włoskimi. Wszystkie składniki razem mieszamy. Nakładamy do połowy papilotek. Dodajemy na środek po łyżeczce budyniu i dopełniamy do 3/4 wysokości papilotek. Pieczemy około 25 minut w temp 180 stopni. Smacznego!

Opis przepisu:

Pyszne, wilgotne, aromatyczne muffinki dyniowe z budyniowym wnętrzem :)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?