Dyniowo - pomarańczowy deser

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 6

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Jedną galaretkę przygotować według przepisu, rozlac do większych deserowych szklanek lub pucharów. Pozostawić do stężenia.
  2. Budyń przygotować według przepisu używając do tego połowę proszku i mleka. Ostudzić i schłodzić.
  3. Drugą galaretkę rozpuścić w szklance wody.
  4. Puree z dyni zmiksować z budyniem, pomarańczową skórką, sokiem i cukrem, dodać ubitą na sztywno śmietankę. Pod koniec ubijania wlać lekko tęzejaca galaretkę. Delikatnie połączyć łyżką ze stratą na tarce o dużych oczkach czekoladą. Porcjowac i rozlac do pucharów. Schłodzić minimum godzinę w lodówce.
  5. Pomarańcze obrać pokroić w kostkę. Wyłożyć na mus dyniowo - pomarańczowy.
  6. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną czekoladowym wiórkami, delicjami i plasterkiem pomarańczy.

Opis przepisu:

Pyszny warstwowy deser, któremu nikt się nie oprze. Połączenie dyni z pomarańczą było strzałem w dziesiątkę.. . Cieszy nie tylko oko, ale również podniebienie.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?