Tortilla z kurczakiem, awokado i rukolą

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pierś z kurczaka rozetnij w poprzek na pół i delikatnie rozbij na ok 1-1,5 cm plastry.
  2. Przygotuj 4 sztuki pergaminu WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS. Umieszczaj plastry mięsa na jednej połowie pergaminu przykrywając drugą połową.
  3. Rozgrzej na palniku patelnię teflonową bez dodawania tłuszczu. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
  4. Zmniejsz moc kuchenki do 50% i połóż mięso zawinięte w pergamin na patelni. Smaż po 5 minut z każdej strony w pergaminie. Smażenie na średnim ogniu sprawi, że mięso będzie soczyste.
  5. Mięso przełóż na deskę do krojenia i pokrój w cienkie paseczki.
  6. Rukolę obtocz dokładnie w dressingu przygotowanym z soku z cytryny, miodu, soli i pieprzu.
  7. Awokado obierz i pokrój na paski.
  8. Na środku każdej z tortilli układaj rukolę, awokado, kawałki mięsa. Wszystko polej sosem ziołowym WINIARY i zwiń ciasno w kształtne rulony, aby całość się nie rozpadała. Aby łatwiej zapakować do pudełka na drugie śniadanie, możesz je także przekroić na pół.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?