Krokiety z mięsem

Oceń ten przepis!

4/5 4 14 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Porcje 6

4/5 4 14 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Naleśniki

Farsz

Panierka

Przygotowanie:

  1. Naleśniki: Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym oleju usmaż naleśniki.
  2. Farsz: Pieczarki umyj i pokrój w kostkę, cebulę posiekaj drobno. Podsmaż cebulę z pieczarkami na odrobinie oleju, aż woda z grzybów wyparuje. Odłóż na bok.
  3. Na tej samej patelni na niewielkiej ilości oleju podsmaż też mięso, aż zbrązowieje. Pod koniec smażenia dodaj cebulę z pieczarkami. Dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.
  4. Przełóż przestudzony farsz do miski, dodaj jajko. Wymieszaj.
  5. Na naleśniki nakładaj porcje farszu. Naleśniki z farszem zwijaj tak, by uformować krokiety.
  6. Jajko rozbij, dopraw solą i pieprzem, a następnie panieruj krokiety w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
  7. Smaż z każdej strony na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju.
  8. Krokiety oskonale smakują z filiżanką czerwonego barszczu od WINIARY.

Opis przepisu:

Krokiety z mięsem to danie dla tych, którzy naleśniki uwielbiają pod każdą postacią i nie rezygnują z nich nigdy! Pyszna potrawa na słono idealnie pasuje na jesienne i zimowe chłody. Przygotuj krokiety z mięsem razem z Barszczem czerwonym Ekspresową Zupą WINIARY, a będziesz mieć sycący i smaczny posiłek na obiad lub na kolację. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?