składniki:
liczba porcji:
Naleśniki
Farsz
Panierka


Przygotowanie:
- Naleśniki: Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym oleju usmaż naleśniki.
- Farsz: Pieczarki umyj i pokrój w kostkę, cebulę posiekaj drobno. Podsmaż cebulę z pieczarkami na odrobinie oleju, aż woda z grzybów wyparuje. Odłóż na bok.
- Na tej samej patelni na niewielkiej ilości oleju podsmaż też mięso, aż zbrązowieje. Pod koniec smażenia dodaj cebulę z pieczarkami. Dopraw solą i pieprzem i dobrze wymieszaj.
- Przełóż przestudzony farsz do miski, dodaj jajko. Wymieszaj.
- Na naleśniki nakładaj porcje farszu. Naleśniki z farszem zwijaj tak, by uformować krokiety.
- Jajko rozbij, dopraw solą i pieprzem, a następnie panieruj krokiety w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.
- Smaż z każdej strony na rumiano na patelni na rozgrzanym oleju.
- Krokiety oskonale smakują z filiżanką czerwonego barszczu od WINIARY.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYKrokiety z mięsem to danie dla tych, którzy naleśniki uwielbiają pod każdą postacią i nie rezygnują z nich nigdy! Pyszna potrawa na słono idealnie pasuje na jesienne i zimowe chłody. Przygotuj krokiety z mięsem razem z Barszczem czerwonym Ekspresową Zupą WINIARY, a będziesz mieć sycący i smaczny posiłek na obiad lub na kolację. Smacznego!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?