składniki:
liczba porcji:
ciasto na naleśniki
dodatki


Przygotowanie:
- Wszystkie składniki na naleśniki przełóż do miski i zmiksuj na jednolitą, lejącą masę. Jeśli przygotowujesz wytrawną wersję naleśników pomiń cukier wanilinowy.
- Odstaw ciasto na 15 minut.
- Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni na odrobinie masła. Niewielkie porcje ciasta nalewaj na patelnię. Możesz użyć do tego chochli do zupy. Naleśniki odwracaj i zdejmuj z patelni jak ładnie się zarumienią.
- Serek mascarpone wymieszaj z cukrem i nakładaj na każdy usmażony naleśniki - 1 łyżkę. Zwiń naleśniki i podawaj z ulubionymi owocami.
- Gotowe naleśniki możesz posypać jeszcze cukrem pudrem.
- Podana ilość składników wystarcza na około 10 naleśników.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYNaleśniki są daniem, które smakuje wspaniale zarówno na słodko, jak i na słono. Latem możesz przygotowywać je z owoców sezonowych, natomiast każda pora roku będzie dobra na przygotowanie naleśników z mascarpone i owocami! Smaczne i kolorowe, z nutą wanilii z Cukru wanilinowego WINIARY mogą być zarówno daniem obiadowym, jak i pyszną popołudniową przekąską. Smacznego!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?