Zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą

Oceń ten przepis!

4/5 4 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

zupa

gołąbki

Przygotowanie:

  1. Zupę pieczarkową WINIARY Jak u mamy wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
  2. Liście kapusty sparz we wrzątku, aby były bardziej miękkie, i przygotuj farsz do ich wypełnienia.
  3. Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce. Białą część pora, czosnek i natkę pietruszki drobno posiekaj.
  4. Na patelni z rozgrzaną oliwą usmaż najpierw por i czosnek, do czasu aż por będzie rumiany i miękki. Następnie dodaj starte warzywa i duś jeszcze przez około 5 minut.
  5. Całość wymieszaj z ugotowaną kaszą jęczmienną, natką pietruszki, dopraw solą i pieprzem do smaku.
  6. Na każdy liść kapusty nałóż dwie łyżki farszu, a następnie zwiń zwarte gołąbki.
  7. Tak przygotowane gołąbki możesz podgrzać bezpośrednio w zupie, w osobnym garnku na liściach kapusty lub na parze.

Opis przepisu:

Jeśli szukasz pomysłu na sycący obiad jednodaniowy, to zupa pieczarkowa z gołąbkami z kaszą będzie jednym ze świetnych wyborów. Aromatyczna Zupa pieczarkowa Jak u mamy WINIARY wyśmienicie współgra ze smakiem gołąbków przygotowanych z duszonych warzyw i liści kapusty. Całość posyp świeżo posiekaną natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?