Zupa pieczarkowa z pulpecikami drobiowymi i koperkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zupę pieczarkową WINIARY Jak u mamy wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
  2. Mięso mielone wymieszaj z utartym ząbkiem czosnku, posiekanym koperkiem i bułką tartą oraz dopraw solą i pieprzem. Odstaw masę na 15 minut. Następnie zwilżonymi wodą dłońmi formuj niewielkie pulpeciki – nie większe niż orzech włoski.
  3. Pulpeciki wrzucaj pojedynczo do gotującej się zupy. Całość gotuj przez 5-10 minut, aż pulpeciki będą w całości ugotowane. Pod koniec gotowania zabiel zupę kwaśną śmietaną.

Opis przepisu:

Zupa pieczarkowa z pulpecikami drobiowymi i koperkiem to pomysł na pyszny posiłek, który śmiało może posłużyć za sycący, jednodaniowy obiad. Do gotującej się Zupy pieczarkowej Jak u Mamy WINIARY dodaj niewielkie pulpeciki zrobione z drobiowego mięsa mielonego. Całość doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 10 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną, grzankami lub kromką chrupiącego chleba. Całość posyp świeżo siekanym koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?