Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kromki chałki posmaruj dokładnie masłem i skrop miodem.
  2. Główki czosnku przekrój na pół i zawiń w folię aluminiową.
  3. Piecz chałkę i czosnek w rozgrzanym do 180° C piekarniku przez około 15 minut, do czasu aż grzanki zrobią się rumiane i chrupiące, a czosnek zmięknie i również się zarumieni.
  4. Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie, a następnie posiekaj. Zalej je wodą, dodaj 1 główkę upieczonego czosnku, listki tymianku i dokładnie wymieszaj.
  5. Zagotuj całość i podgrzewaj przez 15 minut. Do gorącego wywaru wsyp Barszcz czerwony esencjonalny WINIARY Jak u mamy, cały czas mieszając. Gotuj przez kolejne 5 minut.
  6. Zupę podawaj z grzanką, z rozsmarowanym na niej pozostałym upieczonym czosnkiem.

Opis przepisu:

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki smakuje naprawdę wyjątkowo, a wszystko dzięki aromatycznym dodatkom. Pyszne suszone grzyby wraz z upieczonym czosnkiem stanowią bazę dla zupy Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY i doskonale wydobywają głębię jej smaku. Słodka, upieczona chałka jest smacznym dopełnieniem całego dania. Polecamy nie chłodniejsze, jesienno-zimowe dni.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?