Zupa cebulowa z pieczonymi kiełbaskami i śmietaną

4/5 4 2 5 1
4/5 4 2 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kiełbaski nakrój lekko nożem w poprzek, wsadź do środka listki rozmarynu i każdą owiń plastrem boczku. Tak przygotowane wstaw do rozgrzanego do 200° C piekarnika i piecz 10-15 minut, aż się zrumienią. Możesz również upiec same kiełbaski.
  2. Zupę cebulową WINIARY Jak u mamy wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
  3. Do każdej porcji zupy podawaj po dwie kiełbaski i czubatą łyżkę śmietany.

Opis przepisu:

Szukasz pomysłu na pyszne i sycące danie? Zupa cebulowa z pieczonymi kiełbaskami i śmietaną jest niewątpliwie jednym z nich! Pyszny aromat Zupy cebulowej Jak u Mamy WINIARY w połączeniu z kiełbaskami zapiekanymi razem z chrupiącym boczkiem, na pewno znajdą niejednego wielbiciela. Zupę podawaj z kwaśną śmietaną, a jeśli czujesz, że dopadł cię naprawdę duży głód, to podawaj zupę cebulową z domowymi grzankami!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?