Zupa brokułowa z serem kozim i chipsami z jarmużu

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zupę brokułową WINIARY jak u Mamy wymieszaj z wodą i zagotuj.
  2. Jarmuż umyj i osusz, posmaruj lekko oliwą i ułóż na blasze do pieczenia. Na posmarowany jarmuż zetrzyj na drobnej tarce parmezan, a następnie wstaw do rozgrzanego do 180° C piekarnika i piecz 5-10 minut.
  3. Zupę podawaj z pokruszonym serem kozim, chipsami z jarmużu i szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Zupa brokułowa z serem kozim i chipsami z jarmużu jest daniem, które zachwyci Cię pysznym smakiem, jak i prostotą jego wykonania! Wystarczy, że Zupę brokułową Jak u Mamy WINIARY zagotujesz w wodzie i zrobisz do niej pyszne chipsy z jarmużu. Przygotowanie takich chipsów to naprawdę nic trudnego: skropiony oliwą jarmuż, z odrobiną startego parmezanu wstawiasz do piekarnika na 5-10 minut i voila! Zupę brokułową podawaj z pokruszonym serem kozim.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?