Szybka babka ziemniaczana z cebulą i skwarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Porcje 8

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obierz, a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Powstałe wiórki lekko odciśnij.
  2. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do ziemniaków.
  3. Dodaj Zupę cebulową WINIARY Jak u mamy, jajko oraz majeranek i całość dokładnie wyrób.
  4. Masę przełóż do foremki wyłożonej papierem do pieczenia lub dokładnie wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Piecz w temp 180-200° C przez około 50 minut.
  5. Boczek pokrój w drobną kostkę. Cebulę pokrój w piórka. Na rozgrzaną patelnię wrzuć boczek i wytop z niego tłuszcz. Kiedy całość zacznie się lekko rumienić, dodaj cebulę i smaż, aż będzie miękka.
  6. Upieczoną babkę można podawać od razu, z dużą ilością okrasy i kwaśną śmietaną, lub później, odsmażoną na patelni.

Opis przepisu:

Szybka babka ziemniaczana z cebulą i skwarkami to pomysł na sycący i pyszny obiad. Ziemniaki w połączeniu z aromatyczną Zupą cebulową Jak u Mamy WINIARY, jajkiem i majerankiem stworzą pyszną całość. Dodatek boczku i cebulki nada potrawie domowego, smacznego aromatu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?