Burger drobiowy

5/5 5 1 5 1
5/5 5 1 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Porcje: 2

Przygotowanie:

  1. Zmielić mięso, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekany czosnek oraz żółtko. Delikatnie wymieszać składniki i uformować 2 kotleciki. Smażyć mięso ok. 3 minuty z każdej ze stron, na rozgrzanej patelni z oliwą.
  2. Bułki przeciąć na pół, ułożyć umytą sałatę, plaster pomidora, cebulę pokrojoną w plastry. Paprykę pokroić w krążki, ogórek w plastry i razem z usmażonymi kotlecikami ułożyć na bułkach. Polać mięso lub kolejne warstwy w bułce sosem burgerowym WINIARY i przykryć całość druga częścią bułki.

Opis przepisu:

Domowy, zdrowy "fast food" będzie smakował każdemu. Burgerowa biesiada zamiast tradycyjnego obiadu lub na przyjęcie ze znajomymi.... mniam!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?