Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Przygotuj salsę. Ananasa pokrój w drobną kostkę. Posiekaj cebulę i chili bardzo drobno. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sok z limonki.
  2. Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy w kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu.
  3. Lekko rozbij każdą pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 – 2 cm. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą połową zaś przykryj mięso od góry.
  4. Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone.
  5. Przełóż całość na talerz, podawaj od razu z salsą z ananasa i ryżem. Smacznego!

Opis przepisu:

Pierś z kurczaka z salsą z ananasa i ryżem to doskonały pomysł na obiad dla wszystkich tych, którzy cenią sobie proste i efektowne rozwiązania. Pierś z kurczaka usmażona przy pomocy WINIARY POMYSŁU NA… papirus soczystą pierś z kurczaka z czosnkiem i ziołami z dodatkiem smakowitej salsy z ananasa, papryki chilli, cebuli i świeżej mięty z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom lekkich i oryginalnych potraw. Koniecznie sprawdź nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?