Placki ziemniaczane z kurczakiem i pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 16 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 6

4/5 4 16 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso i pieczarki pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na gorącym oleju.
  2. Zawartość torebki WINIARY POMYSŁ NA… kurczaka z pieczarkami dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki (12%) i 200 ml wody. Dodaj do mięsa z pieczarkami i zagotuj ciągle mieszając.
  3. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Odciśnij z nadmiaru wody.
  5. Cebulę drobno posiekaj i obsmaż na rozgrzanej oliwie. Wystudzoną cebulę wymieszaj z ziemniakami oraz jajkiem.
  6. Całość dopraw do smaku. Placki smaż małymi porcjami na oliwie, aż będą rumiane i chrupiące.
  7. Packi podawaj z kurczakiem oraz ogórkiem kiszonym lub innym ulubionym dodatkiem.

Opis przepisu:

Placki ziemniaczane to danie, które można podawać na wiele różnych sposobów. Do najpopularniejszych wersji należą placki ziemniaczane po węgiersku lub placki ziemniaczane podawane z cukrem i ze śmietaną. Żeby nie popaść w monotonię, warto wypróbować nowe, smaczne przepisy np. ten, na placki ziemniaczane z kurczakiem i pieczarkami. Złociste placki podane z kurczakiem przyrządzonym z aromatycznym WINIARY POMYSŁ NA… kurczaka z pieczarkami stworzą smakowite i sycące danie. Ta wersja placków ziemniaczanych ma szanse dołączyć do listy Twoich ulubionych potraw!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?