Galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 30 min.

  • Porcje 12

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Galaretkę przezroczystą smak cytrusowy WINIARY przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Wystudź.
  2. Truskawki umyj, 100 g odłóż do ozdobienia tortu, a resztę pozbaw szypułek. Większe owoce przekrój na połówki lub ćwiartki.
  3. Do silikonowego naczynia wlej 3 opakowania przygotowanej galaretki, dołóż 600 g truskawek i wstaw do lodówki aż do zastygnięcia. Powtórz tę czynność jeszcze dwukrotnie, za każdym razem zużywając kolejną partię galaretki i truskawek, aby owoce równomiernie rozłożyły się w galaretce.
  4. Zastygniętą galaretkę z owocami wstaw do lodówki na minimum 4 godziny. Przed podaniem zanurz formę na kilka sekund ciepłej wodzie, przykryj talerzem i odwróć.
  5. Gotowy tort udekoruj pozostałymi truskawkami i bitą śmietaną.

Opis przepisu:

Kto z nas podczas wiosenno-letnich dni nie marzy o lekkim i słodkim, ale orzeźwiającym deserze? Właśnie taki jest galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo! To propozycja dla wszystkich tych, którzy uwielbiają łączyć słodki smak truskawek z orzeźwiającymi Galaretkami przezroczystymi WINIARY. Cytrusowy smak galaretki w połączeniu ze słodkością świeżych truskawek przyniesie ukojenie podczas ciepłych miesięcy. Całość udekorowana bitą śmietaną będzie idealnie wpasowywać się w większość słonecznych okazji na świeżym powietrzu! Koniecznie sprawdź nasz przepis na galaretkowy tort truskawkowe szaleństwo!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?