Jajka farmerskie z sosem bolońskim WINIARY

4/5 4 2 5 1
4/5 4 2 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokrój i podsmaż na oliwie. Dodaj Sos Boloński WINIARY, posiekaną kolendrę i odsączoną z zalewy czerwoną fasolę. Duś około 5–8 minut.
  2. Tortille podgrzej w piekarniku, ser zetrzyj, a awokado pozbaw pestki i pokrój w plasterki.
  3. Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone.
  4. Na każdej tortilli rozłóż porcję sosu z fasolą, na nim ułóż po jednym jajku, posyp tartym serem i dodaj cząstki awokado.

Opis przepisu:

Jajka farmerskie z sosem bolońskim WINIARY to doskonały pomysł na rozpoczęcie dnia! Takie śniadanie idealnie sprawdzi się podczas wolnych i leniwych poranków, kiedy możesz poświęcić nieco więcej czasu na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia. Jajka w towarzystwie Sosu bolońskiego WINIARY i reszty składników potrzebnych do przygotowania tego posiłku z pewnością przyczynią się do wspaniale rozpoczętego dnia. Sprawdź nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?