Omlet z szynką, cebulą i kukurydzą z sosem do spaghetti WINIARY

5/5 5 7 5 1
5/5 5 7 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Porcje: 2

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebule i szynkę pokrój w kostkę i smaż na oliwie, aż cebula się zeszkli.
  2. Dodaj Sos do Spaghetti WINIARY i duś 5–8 minut, a następnie dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę.
  3. Jajka roztrzep w dużej misce i dopraw solą i pieprzem do smaku.
  4. Na sporej patelni rozgrzej masło i wlej połowę masy jajecznej. Smaż na małym ogniu, aż zacznie się ścinać, a następnie obróć i przesmaż z drugiej strony. Gotowy omlet przełóż na talerz.
  5. Do środka nałóż połowę przygotowanego sosu, złóż omlet na pół i posyp połową posiekanego szczypiorku.
  6. Powtórz czynności z drugą porcją masy jajecznej, aby usmażyć drugi omlet. Podawaj z pozostałym sosem.

Opis przepisu:

Omlet to jeden z najbardziej popularnych przepisów na śniadanie. Nic dziwnego! To pyszny i szybki sposób na przygotowanie sycącego śniadania. Omlet z szynką, cebulą i kukurydzą z sosem do spaghetti WINIARY to wariacja na temat klasycznego omletu z dodatkiem Sosu do spaghetti WINIARY. Dzięki sosowi wszystkie inne składniki staną się idealnie połączone i będą stanowiły smakowitą całość. Sprawdź koniecznie nasz przepis na Omlet z szynką, cebulą i kukurydzą z sosem do spaghetti WINIARY!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?