Klasyczna szakszuka z sosem włoskim WINIARY

5/5 5 1 5 1
5/5 5 1 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Porcje: 2

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzej masło lub oliwę i podsmaż pokrojoną w kawałki paprykę, mieszając.
  2. Dodaj Sos Włoski WINIARY, dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj i intensywnie podsmażaj na dużym ogniu przez 4 minuty, dalej nie mieszając.
  3. Na patelnię wbij jajka, zmniejsz ogień i przykryj naczynie pokrywką. Duś potrawę przez 3 minuty lub do czasu, aż białka się zetną.
  4. Posyp danie listkami bazylii, podawaj z pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?