Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Arbuza pokrój w trójkąty. Brzoskwinie przekrój na pół, wyjmij pestki.
  2. Owoce grilluj na patelni grillowej lub na grillu, aż pojawi się na nich przypieczona kratka od rusztu.
  3. Migdały upraż na suchej patelni, a następnie posiekaj.
  4. Ricottę wymieszaj z 2 łyżkami miodu.
  5. Owoce serwuj z ricottą, posypane migdałami i udekorowane listkami mięty. Całość polej łyżką miodu.

Opis przepisu:

Myślisz, że owoce nie nadają się na grilla? Nic bardziej mylnego! Arbuzy i brzoskwinie są wręcz do tego stworzone! My proponujemy Ci grillowanie tych owoców w towarzystwie serka ricotta oraz z siekanymi migdałami i miodem. To słodkie połączenie z pewnością stanie się główną atrakcją podczas najbliższego grilla. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości na najbliższym grillu- koniecznie wypróbuj nasz przepis na grilla w słodkim wydaniu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?