Grillowane arbuzy i brzoskwinie, z serkiem ricotta, miętą, siekanymi migdałami i miodem

5/5 5 1 5 1
5/5 5 1 5 1
  • Przygotowanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Arbuza pokrój w trójkąty. Brzoskwinie przekrój na pół, wyjmij pestki.
  2. Owoce grilluj na patelni grillowej lub na grillu, aż pojawi się na nich przypieczona kratka od rusztu.
  3. Migdały upraż na suchej patelni, a następnie posiekaj.
  4. Ricottę wymieszaj z 2 łyżkami miodu.
  5. Owoce serwuj z ricottą, posypane migdałami i udekorowane listkami mięty. Całość polej łyżką miodu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?