Grillowana pierś z kurczaka w marynacie ze skórek z cytryny, rozmarynu i oliwy

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi z kurczaka pokrój w kostkę.
  2. Oderwij igiełki ze wszystkich gałązek rozmarynu, pozostaw tylko końcówki.
  3. W misce wymieszaj 3 łyżki oliwy z oliwek z 1 łyżką soku z cytryny i startymi skórkami z 1 cytryny. Dodaj listki igiełki rozmarynu, pokrojonego kurczak, dopraw solą, pieprzem i odstaw na 15 min do marynowania.
  4. Po tym czasie wbij kawałki kurczaka na gałązki rozmarynu i grilluj na grillu lub patelni grillowej ze wszystkich stron ok 10 min, aż się równomiernie ugrillują.
  5. Ze szparagów odkrój twarde końcówki i obierz je do główki. Grilluj krótko na patelni lub na grillu.
  6. Serwuj kurczaka ze szparagami i sosem Winiary.

Opis przepisu:

Grillowana pierś z kurczaka w marynacie z rozmarynem i cytryną to doskonała propozycja na lekki i orzeźwiający posiłek podczas ciepłych dni. Zrobisz go w niezwykle prosty i szybki sposób, dlatego też jest to dobry przepis na obiad w ciągu tygodnia, kiedy nie możesz sobie pozwolić na kilkugodzinne gotowanie. Ten przepis nie wymaga od Ciebie więcej niż 15 minut marynowania i kilku minut na grillu. Koniecznie sprawdź nasz przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?