Grillowana pierś z kurczaka w marynacie ze skórek z cytryny, rozmarynu i oliwy

3/5 3 2 5 1
3/5 3 2 5 1
  • Przygotowanie: 45 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piersi z kurczaka pokrój w kostkę.
  2. Oderwij igiełki ze wszystkich gałązek rozmarynu, pozostaw tylko końcówki.
  3. W misce wymieszaj 3 łyżki oliwy z oliwek z 1 łyżką soku z cytryny i startymi skórkami z 1 cytryny. Dodaj listki igiełki rozmarynu, pokrojonego kurczak, dopraw solą, pieprzem i odstaw na 15 min do marynowania.
  4. Po tym czasie wbij kawałki kurczaka na gałązki rozmarynu i grilluj na grillu lub patelni grillowej ze wszystkich stron ok 10 min, aż się równomiernie ugrillują.
  5. Ze szparagów odkrój twarde końcówki i obierz je do główki. Grilluj krótko na patelni lub na grillu.
  6. Serwuj kurczaka ze szparagami i sosem Winiary.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?