Szaszłyki z krewetek w marynacie z sosu sojowego i chilli

5/5 5 2 5 1
5/5 5 2 5 1
  • Przygotowanie: 1 godz. 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do dużej miski włóż krewetki, dodaj posiekany czosnek, Sos sojowy Maggi i płatki chili. Wymieszaj i odstaw na 10–15 minut.
  2. Na patyczki do szaszłyków nadziej po 5 krewetek
  3. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, dodaj masło i przesmaż krewetki na lekko złocisty kolor (surowe po 3 minuty z każdej strony, gotowane – po minucie z każdej strony).
  4. Podawaj posypane posiekaną pietruszką lub kolendrą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?