Tajska sałatka z karmelizowaną polędwiczką wieprzową

5/5 5 1 5 1
5/5 5 1 5 1
  • Przygotowanie: 1 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na dużą patelnię wylej Sos sojowy Maggi, dodaj cukier, posiekane papryczki chili, imbir, sok z limonki i anyż. Podgrzewaj na średnim ogniu, mieszając przez 4–5 minut, aż sos zacznie gęstnieć.
  2. Polędwiczki przekrój wzdłuż na pół i dołóż na patelnię. Duś w sosie przez 4 minuty z każdej strony, aż mięso będzie miękkie.
  3. Zdejmij polędwiczki z patelni, a pozostały sos zredukuj.
  4. Na każdym talerzu ułóż sałatę, posiekaną dymkę, miętę i kolendrę.
  5. Przestudzone mięso pokrój na plasterki, ułóż na sałacie i polej zredukowanym sosem.

Opis przepisu:

Tajska sałatka z karmelizowaną polędwiczką wieprzową to wspaniałe bogactwo smaków i aromatów! Jeśli lubisz kuchnię azjatycką, nie zwlekaj z wypróbowaniem tej pysznej sałatki. To, co w niej najlepsze, to bogactwo aromatycznych dodatków: papryczka chilli, tarty imbir, sok z limonki i gwiazdki anyżu – czyż nie brzmi smakowicie? To całe bogactwo smakowe idealnie współgra z soczystą polędwiczką wieprzową.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?