Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 2

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Truskawki umyj, pozbaw szypułek i pokrój na drobniejsze kawałki, jeśli są duże.
  2. Łodygi rabarbaru obierz z łykowatych skórek i pokrój w około centymetrowe kawałki.
  3. Truskawki i rabarbar umieść w garnku i dodaj zawartość opakowania Fixdżem WINIARY. Dokładnie wymieszaj i zagotuj, cały czas mieszając. Dodaj cukier oraz cynamon i ponownie doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając.
  4. Gotuj jeszcze przez 7 minut, pilnując, by dżem się nie przypalił.
  5. Jeszcze gorący dżem przełóż do wyparzonych słoików i ściśle zamknij.

Opis przepisu:

Truskawki i rabarbar to sezonowe pyszności, które z apatytem zjadamy na co dzień. Warto część tego pysznego smaku zatrzymać na dłużej. Przygotowanie własnego dżemu truskawkowo-rabarbarowego to najlepszy sposób, aby truskawki i rabarbar towarzyszyły nam nawet w pochmurne jesienne dni. Przygotowanie dżemu jest naprawdę proste, a potrzebujesz do tego owoców, Fixdżemu WINIARY, cukru i cynamonu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?