składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Truskawki umyj, pozbaw szypułek i pokrój na drobniejsze kawałki, jeśli są duże.
- Łodygi rabarbaru obierz z łykowatych skórek i pokrój w około centymetrowe kawałki.
- Truskawki i rabarbar umieść w garnku i dodaj zawartość opakowania Fixdżem WINIARY. Dokładnie wymieszaj i zagotuj, cały czas mieszając. Dodaj cukier oraz cynamon i ponownie doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając.
- Gotuj jeszcze przez 7 minut, pilnując, by dżem się nie przypalił.
- Jeszcze gorący dżem przełóż do wyparzonych słoików i ściśle zamknij.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYTruskawki i rabarbar to sezonowe pyszności, które z apatytem zjadamy na co dzień. Warto część tego pysznego smaku zatrzymać na dłużej. Przygotowanie własnego dżemu truskawkowo-rabarbarowego to najlepszy sposób, aby truskawki i rabarbar towarzyszyły nam nawet w pochmurne jesienne dni. Przygotowanie dżemu jest naprawdę proste, a potrzebujesz do tego owoców, Fixdżemu WINIARY, cukru i cynamonu.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?