Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Bulion

Ciasto na pierogi

Farsz do pierogów

Przygotowanie:

  1. Do gotującego się 1 l wody dodaj kostki Rosołu Wołowego WINIARY oraz wszystkie suche przyprawy. Na końcu dopraw bulion solą, pieprzem, sosem sojowym, sokiem z limonki i świeżą kolendrą.
  2. W osobnej misce wymieszaj mieloną wołowinę z posiekanym czosnkiem, imbirem oraz kolendrą i sosem sojowym. Na samym końcu dodaj do farszu posiekane orzechy. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Przygotuj ciasto na pierogi i bardzo cienko rozwałkuj. Z ciasta wykrój okręgi lub kwadraty. Na środek każ- dego z nich nałóż porcję farszu i dokładnie zawiń. Pierożki gotuj około 5 minut w przygotowanym wcześniej rosole.
  4. Pierożki serwuj w jednej misce z rosołem, w którym się gotowały, z dodatkiem świeżej kolendry i siekanych orzechów.

Opis przepisu:

Azjatycki rozgrzewający bulion z pierożkami z wołowiną to propozycja dla tych, którzy przepadają za azjatycką kuchnią. Rozgrzewający bulion to sycące i pełnowartościowe danie, gdyż zawiera w sobie pyszne pierożki z wołowiną. Aromatyczne dodatki, takie jak pikantne chilli czy kolendra, nadają bulionowi wyrazistego smaku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?