Wegetariańska zupa a la ramen

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotuj na półtwardo (około 3 minut).
  2. W rondlu zagotuj 1,2 l wody, dorzuć kostki Bulionu warzywnego WINIARY i dobrze wymieszaj.
  3. Dodaj podzielone na różyczki brokuły i gotuj na małym ogniu 7–10 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Kapustę posiekaj i dodaj do garnka na ostatnią minutę gotowania.
  4. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, odcedź i przełóż do miseczek.
  5. Zalej bulionem, a na wierzchu ułóż połówki ugotowanych jajek. Jeśli lubisz, posyp zupę kiełkami, posiekaną dymką i listkami kolendry.

Opis przepisu:

Wegetariańska zupa a la ramen to wspaniała propozycja dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale nie rezygnują z pysznych japońskich smaków. Przygotowanie wegetariańskiego ramenu jest bajecznie proste i nie zajmuje wiele czasu. Wystarczy, że zagotujesz wodę, do której wrzucisz Bulion warzywny WINIARY. W bulionie warzywnym ugotujesz warzywa, które nabiorą pysznego aromatu. W misce na ramen ułóż ugotowany wcześniej makaron i połówkę jajka ugotowanego na półtwardo. Całość posyp kiełkami fasoli mung i grubo siekanymi liśćmi kolendry. Gotowe!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?