składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Jajka ugotuj na półtwardo (około 3 minut).
- W rondlu zagotuj 1,2 l wody, dorzuć kostki Bulionu warzywnego WINIARY i dobrze wymieszaj.
- Dodaj podzielone na różyczki brokuły i gotuj na małym ogniu 7–10 minut, aż warzywa lekko zmiękną. Kapustę posiekaj i dodaj do garnka na ostatnią minutę gotowania.
- Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, odcedź i przełóż do miseczek.
- Zalej bulionem, a na wierzchu ułóż połówki ugotowanych jajek. Jeśli lubisz, posyp zupę kiełkami, posiekaną dymką i listkami kolendry.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYWegetariańska zupa a la ramen to wspaniała propozycja dla tych, którzy nie jedzą mięsa, ale nie rezygnują z pysznych japońskich smaków. Przygotowanie wegetariańskiego ramenu jest bajecznie proste i nie zajmuje wiele czasu. Wystarczy, że zagotujesz wodę, do której wrzucisz Bulion warzywny WINIARY. W bulionie warzywnym ugotujesz warzywa, które nabiorą pysznego aromatu. W misce na ramen ułóż ugotowany wcześniej makaron i połówkę jajka ugotowanego na półtwardo. Całość posyp kiełkami fasoli mung i grubo siekanymi liśćmi kolendry. Gotowe!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?