Tajska zupa z mleczkiem kokosowym, groszkiem cukrowym i kolendrą

5/5 5 1 5 1
5/5 5 1 5 1
  • Przygotowanie: 40 min.

składniki:

Przygotowanie:

  1. Kurczaka pokrój w kostkę. W dużym garnku rozgrzej olej, dodaj kurczaka, czerwoną pastę curry i mieszając, przesmaż.
  2. W 1,2 litra wrzątku rozpuść kostki Rosołu drobiowego WINIARY i dobrze wymieszaj. Powstałym bulionem zalej kurczaka z pastą curry i gotuj przez 10 minut.
  3. Zmniejsz gaz, wlej mleczko kokosowe, sos rybny, dodaj obrany groszek i podgrzewaj na małym ogniu, aż groszek zmięknie, ale będzie nadal chrupki.
  4. Makaron przełóż do miski i zalej wrzątkiem, po 2 minutach odlej i przepłucz zimną wodą.
  5. Do miseczek nałóż porcje makaronu i ewentualnie kiełki, a następnie wlej zupę. Jeśli lubisz, posyp posiekaną kolendrą i papryczką chili.

Opis przepisu:

Tajska zupa z mleczkiem kokosowym, groszkiem cukrowym i kolendrą to propozycja na wyśmienite azjatyckie danie. Przygotujesz ją na bazie Rosołu drobiowego WINIARY, który jest podstawą do duszenia mięsa drobiowego. Mięsny wywar połącz z mlekiem kokosowym, a do całości dodaj zielony groszek cukrowy. Smakowitym uzupełnieniem tego azjatyckiego dania będzie świeża kolendra i odrobina pikantnego chilli.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?