Wolno pieczona szynka w ciemnym piwie i brązowym cukrze

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 30 min.

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Piwo, brązowy cukier, skórkę pomarań- czy, tymianek, ocet i cynamon umieść w dużym rondlu. Doprowadź do wrzenia i gotuj 20 minut.
  2. Szynkę przełóż do dużego naczynia do pieczenia i zalej zredukowaną mieszanką.
  3. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C i wstaw do niego szynkę. Piecz 40 minut.
  4. Następnie odwróć mięso i piecz kolejne 40 minut. Po upływie tego czasu odwróć szynkę jeszcze raz i piecz jeszcze 25–30 minut, aż będzie złocista.
  5. Sos pieczeniowy ciemny WINIARY przygotuj według instrukcji na opakowaniu i tuż przed podaniem polej nim szynkę.
  6. To danie idealnie sprawdzi się również jako dodatek do kanapek, najlepiej w towarzystwie Sosu tatarskiego i Sosu chrzanowego WINIARY.

Opis przepisu:

Mięso nie zawsze musi być przygotowywane na wytrawnie. Wolno pieczona szynka w ciemnym piwie i brązowym cukrze to przykład na wyśmienite mięso w niestandardowej odsłonie. Przekonaj się, że doskonale upieczona szynka, soczysta i delikatna, przyrządzona na słodko, sprawi, że obiad nabierze nowego charakteru. Dołożenie Sosu tatarskiego WINIARY lub Sosu chrzanowego WINIARY będzie idealnym dopełnieniem szynki przyrządzonej na słodko.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?