Grillowane krążki kukurydzy

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kolby pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, polej oliwą, posyp ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, a następnie wymieszaj. Ułóż na grillu na aluminiowej tacce i grilluj na ciemnozłoty kolor około 25 minut, obracając od czasu do czasu.
  2. Podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY

Opis przepisu:

Rozpoczęcie sezonu grillowego przypada na przełom kwietnia i maja, o ile pogoda na to pozwala. Obok pysznych, marynowanych karkówek, wyśmienitych kiełbas i aromatycznych serów, możemy pokusić się o grillowanie warzyw i owoców. Smakowitym przykładem będą grillowane krążki kukurydzy. Przygotowanie kukurydzy polega na pokrojeniu jej w grube plastry, polaniu oliwą i posypaniu przyprawami – to tyle! Resztę zrobi za Ciebie aromatyczny dym. Grillowane krążki kukurydzy podawaj z Sosem Czosnkowym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?