Frytki z batatów

5/5 5 1 5 1
5/5 5 1 5 1
  • Przygotowanie: 40 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Bataty obierz i pokrój na dość grube frytki. Przełóż do miski. Oliwę wymieszaj z papryka i miodem. Wlej do frytek i dokładnie wymieszaj. Rozłóż na tackach do grillowania lub blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Jeżeli przygotowujesz danie na grillu, grilluj około 20 minut, aż bataty będą miękkie i chrupiące Jeśli przygotowujesz frytki w piekarniku, piecz je w temperaturze 200°C przez 30–35 minut.
  2. Podawaj z Sosem Curry WINIARY.

Opis przepisu:

Do smakowitych, marynowanych mięs i wybornych kiełbas przygotowanych na grillu dołóż aromatyczny i pożywny dodatek, jakim są frytki z batatów. Ich przygotowanie do grillowania jest bajecznie proste, natomiast samo grillowanie wymaga jedynie doglądania, aby frytki z batatów nie przypaliły się w trakcie. Dla przełamania słodkiego smaku batatów podawaj je z Sosem Curry WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?