Marchewki grillowane lub pieczone z miodem i tymiankiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewki obierz i rozłóż na tacce do grillowania lub blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polej oliwą, miodem, sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Posyp gałązkami tymianku i połóż na grillu na około 25–30 minut, aż marchewki będą miękkie. Jeśli chcesz przygotować je w piekarniku, piecz w temperaturze 200°C przez 25–30 minut.
  2. Podawaj z Sosem Ziołowym WINIARY.

Opis przepisu:

Rodzinne biesiady przy grillu nie muszą ograniczać się tylko do marynowanych mięs i pysznych kiełbas. Smakowitą i ciekawą propozycją są również grillowane warzywa, np. marchewki grillowane lub pieczone z miodem i tymiankiem. Młode marchewki są delikatne i słodkie, dodatkowe polanie ich oliwą, miodem, sokiem z cytryny i doprawienie aromatycznym tymiankiem sprawi, że staną się wyśmienitym dodatkiem do obiadu z grilla. Dla wydobycia pełni aromatu podawaj marchewki razem z Sosem Ziołowym WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?