Sałatka z kuskusem, miętą i grillowanym ananasem

5/5 5 1 5 1
  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszą kuskus przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Do lekko przestudzonej dodaj rodzynki, żurawinę, pistacje, oliwę, cynamon, sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i wstaw do lodówki.
  2. Ananas obierz, przekrój na ćwiartki, wytnij zdrewniały środek, a następnie każdą ćwiartkę podziel wzdłuż na trzy części. Skrop miodem i grilluj na złocisty kolor około 8 minut z każdej strony.
  3. Posiekaj mietę. Przed podaniem posyp kuskus mietą i podawaj z kawałkami grillowanego ananasa.
  4. Doskonale pasuje do karkówki przyrządzonej na grillu z wykorzystaniem Pomysłu na... Karkówkę z Grilla 2w1.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?