składniki:
liczba porcji:


Przygotowanie:
- Kaszą kuskus przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Do lekko przestudzonej dodaj rodzynki, żurawinę, pistacje, oliwę, cynamon, sok z cytryny, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i wstaw do lodówki.
- Ananas obierz, przekrój na ćwiartki, wytnij zdrewniały środek, a następnie każdą ćwiartkę podziel wzdłuż na trzy części. Skrop miodem i grilluj na złocisty kolor około 8 minut z każdej strony.
- Posiekaj mietę. Przed podaniem posyp kuskus mietą i podawaj z kawałkami grillowanego ananasa.
- Doskonale pasuje do karkówki przyrządzonej na grillu z wykorzystaniem Pomysłu na... Karkówkę z Grilla 2w1.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYJeśli masz ochotę na aromatyczne mięsa z grilla, nie zapomnij przyrządzić do nich pyszną i lekką sałatkę. Dobrą propozycją będzie sałatka z kuskusem, miętą i grillowanym ananasem. Jej słodkie dodatki, takie jak rodzynki, żurawina i miód wspaniale skomponują się z pistacjami, cynamonem i miętą. Przygotowanie smacznego kuskus z grillowanym ananasem nie zajmie wiele czasu, a efekt dogodzi nawet najbardziej wybrednym podniebieniom.
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?