Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozpuść sól w połowie soku z cytryny. Dodaj oliwę i wymieszaj.
  2. Pokrój awokado w plastry i skrop resztą soku z cytryny, aby nie ciemniało. Cebulę pokrój w cienkie piórka. Makrelę obierz ze skóry i podziel na małe kawałki/płatki. Możesz wypróbować ten przepis także z wędzonym pstrągiem. Mięso jest delikatniejsze i lekko słodkawe.
  3. Na talerzu połóż garść rukoli, na nich plastry awokado, kawałki wędzonej ryby i piórka czerwonej cebuli. Całość polej odrobiną winegretu a kawałki ryby sosem chrzanowym. Sos chrzanowy możesz też przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć małe kropki na kawałki ryby.
  4. Przypraw świeżo mielonym pieprzem i udekoruj świeżym koperkiem. Jako alternatywę dla koperku, możesz użyć drobno posiekany szczypiorek. Jego lekko cebulowaty posmak przełamie smak tłustej, wędzonej ryby.

Opis przepisu:

Sałatka z awokado, rukolą, wędzoną rybą i sosem chrzanowym to propozycja na smakowitą i sycącą potrawę. Jeśli lubisz wędzone ryby (makrelę lub pstrąga), ale przejadły Ci się już jednolite pasty, spróbuj oryginalnej zielonej sałatki z kawałkami wędzonej ryby.

Takie połączenie składników, czyli delikatnej ryby, chrupiących piórek cebuli, aksamitnego awokado, sprężystej rukoli i Sosu chrzanowego WINIARY sprawi dużą przyjemność podczas jedzenia tak odmiennych konsystencji.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?