Bułeczki majonezowe z twarogiem

5/5 5 1 5 1
  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  2. Przełóż ciasto do foremek muffinkowych wysmarowanych masłem i oproszonych mąką.
  3. Piecz bułeczki w rozgrzanym piekarniku w 180 st (termoobieg) 25 min lub do suchego patyczka.
  4. Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia.
  5. Smakują idealnie z twarogiem, owocami, miodem, lub dżemem. Idealne na śniadanie.
  6. Ciekawostka: Takie babeczki przygotowuje się błyskawiczne, więc są idealnym pomysłem na szybkie śniadanie. Majonez to głównie jajka i oliwa, dlatego świetnie zastępuje te składniki w ciastach. Zamiast żurawiny można użyć rodzynek. Dobrze smakują również z przyprawami jak cynamon, czy imbir. Można też zrobić babeczki wytrawne, z pieprzem cayenne, tymiankiem i rozmarynem albo z curry.

Opis przepisu:

Bułeczki majonezowe z twarogiem to pomysł na naprawdę szybkie i pyszne śniadanie. Bułeczki z twarogiem, owocami, a w dodatku z majonezem? Oczywiście, ponieważ Majonez Dekoracyjny WINIARY to przecież głównie jajka i oliwa, a te składniki dodaje się właśnie do wypieków! Takie bułeczki będą wyśmienicie smakowały zarówno na słodko z owocami, miodem albo dżemem, ale również na wytrawnie – z żółtym serem, warzywami i plasterkiem wędliny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?